Hoe dementievriendelijk bent u?


5 februari jl. is de landelijke campagne ‘Omgaan met dementie op straat’van start gegaan. In de commercial zie je een man op straat die even de weg niet meer weet. De commercial roept Nederlanders op een gratis online training te volgen, zodat je weet hoe je iemand met dementie het beste kunt helpen. En dat is belangrijk; want 1 op de 5 Nederlanders krijgt dementie en in de toekomst krijgt iedereen hiermee te maken. Kortom, het blijft belangrijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze boodschap en mensen te stimuleren hun kennis en vaardigheden in het omgaan met dementie te vergroten!

Wil je ons helpen de zichtbaarheid van de boodschap te vergroten? Voer je mailadres en postcode in en doe gratis de online test!
https://samendementievriendelijk.nl/dementie-op-straat

BoerenBlij in de ACCESS


Hieronder een artikel in de Access met de Nederlandse trends en innovaties in de ouderen zorg. Op BoerenBlij voelt en beleeft de bezoeker ‘real live’. Het buiten zijn, de elementen van de natuur, de beleving van groen en dieren, het zijn dé speerpunten van BoerenBlij.

Een nieuwe parasol!


Van 14 t/m 17 september 2017 was het dorpsfeest in Ouwster-Trijegeaen.
Zondag 17 september werd het feest afgesloten met een tentsamenkomst. De opbrengst van de collecte was €400,- en was bestemd voor onze Zorgboerderij!

Op 14 oktober hebben Piety en Jikke namens de feestcommissie een mooie grote parasol kunnen overhandigen.

Ontzettend bedankt voor deze prachtige parasol, hier zijn wij natuurlijk heel erg blij mee! Deze parasol is een fantastische aanvulling op ons terras!

BoerenBlij heeft geklommen tegen MS


Zondag 1 oktober organiseerde Stichting Team Wybe een wielerfeest, dit jaar tegen MS (Multiple sclerose). Een bezoeker van BoerenBlij heeft ook MS en heeft zijn persoonlijke verhaal gedaan. Mede voor ‘onze’ Wim hebben medewerkers, vrijwilligers en chauffeurs deze dag mee gefietst, samen tegen MS.

In het bijzonder onze chauffeur Henk Mollema die samen met blinde kleindochter Iris de 25 km gefietst heeft! Een goede voorbereiding en fantastische begeleiding maakte deze tocht mogelijk, respect!

Samen Dementievriendelijk


BoerenBlij is actief binnen de werkgroep Samen Dementievriendelijk.

28 augustus is de campagne ‘Laat ze niet staan’ van Samen dementievriendelijk officieel van start gegaan.

De komende drie weken vraagt Samen dementievriendelijk in deze landelijke campagne aandacht voor een dementievriendelijke samenleving.

Het doel is het ophalen van steunbetuigingen voor meer begrip, aandacht en het bieden van betere hulp vanuit de samenleving aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.
Het campagnefilmpje is de komende weken te zien op diverse social media kanalen en als tv-spotje op de landelijke en regionale televisie.

Tekent u ook op https://samendementievriendelijk.nl? Alvast bedankt 

BoerenBlij op het NOS nieuws


Afgelopen week heeft een redacteur van de NOS een 2-uur durend bezoek gebracht aan BoerenBlij.
Uit dit bezoek is een schitterend artikel ontstaan over onze Zorgboerderij en 2 bezoekers.

Lees het artikel via de link: BoerenBlij op het NOS nieuws

Prokkelstage op BoerenBlij


Een Prokkel is een  prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Samen iets doen en elkaar zo beter leren kennen, dat is waar prokkelen om draait.

Vorige week hebben Lydia en Monica van Talant Joure Wonen Dagbesteding meegedraaid op BoerenBlij. Ze hebben samen met onze bezoekers koffie gedronken, gewandeld, dieren verzorgd. Dit alles samen met het heerlijke weer zorgde voor een onvergetelijke dag!

Iedereen heeft genoten van de gezelligheid op BoerenBlij.

Sporza Joure schenkt bijdrage rolstoel


‘Let’s move for a better world’

Sporza Joure heeft in maart deelgenomen aan een wereldwijde campagne in de strijd tegen Obesitas.
Deze actie had als doel om middels een Challenge zoveel mogelijk moves te verzamelen. Daarnaast werd er geld ingezameld voor een lokaal goed doel dit resulteerde in een schitterend donatiebedrag van € 172,50.
Deze donatie heeft Zorgboerderij BoerenBlij mogen ontvangen!

Voor BoerenBlij een prachtig aanvullende bijdrage voor de aanschaf van 1 of 2 goede rolstoelen die BoerenBlij nodig heeft voor o.a. de wandelingen die dagelijks gemaakt worden in het Haulsterbos tegenover de Zorgboerderij.
De actie sluit aan bij de visie van BoerenBlij. De bezoekers van Zorgboerderij BoerenBlij worden namelijk dagelijks gemotiveerd en gestimuleerd om naar buiten te gaan en in beweging te komen.

Het motto van BoerenBlij is dan ook Buiten zijn – Bewegen – Beleven!

https://www.boerenblij.nl/doneren/

Artikel in het Friesch Dagblad


Tijdens onze Open Dag op 28 mei jl. was er een redacteur van het Friesch Dagblad. Naar aanleiding van dit bezoek is bijgaand artikel gepubliceerd.

 

Druk bezochte Open Dag


Ondanks de tropische temperaturen is onze Open Dag druk bezocht.
Via deze weg willen wij alle bezoekers bedanken voor hun bezoek.  In het bijzonder de dames van de Thuiszorg Zuidwest Friesland en Dekoration: ontzettend bedankt voor de deelname aan onze Open Dag.

De ijscokar was ook een groot succes, er zijn heel wat ijsco’s uitgedeeld.

De pers was ook aanwezig, lees hier het eerste gepubliceerde artikel.