boerenblij

Tuin / erf

Actief bezig zijn, bewegen en de motoriek stimuleren is van groot belang. Op het erf is van alles te doen wat bijdraagt aan veel buiten zijn. Hekjes maken, paaltjes zetten, snoeien, vegen, etc. En na de gedane klusjes is het goed napraten en rusten in één van de buitenhuiskamers bij een knapperend houtvuur met een warme kom soep in je handen.

Dieren horen uiteraard ook op BoerenBlij. Een BoerenBlij-dag begint met een hartelijk onthaal door onze trouwe viervoeters “Tarzan” en “Toeter”, de poezen en enkele kippen. Menig bezoekers heeft een band met onze stabijen maar ook de geiten die regelmatig uitbreken en de kippen en konijnen die een groot genoegen zijn omdat ze allemaal handtam zijn en met regelmaat op schoot zitten en worden vertroeteld. Met z’n allen zorgen wij er voor dat onze dieren niets te kort komen. In het voorjaar zijn er ieder jaar kuikens en lammetjes.

Ons erf en (moes)tuin doen een appél op meedoen. Iedereen heeft hier plezier in, ook diegene die daar niet actief aan mee kunnen doen. Activiteiten door anderen om je heen maken je vrolijk en dragen bij aan een goed humeur en hebben een positieve uitwerking op het welzijn.